26 ene 2010

Ruta literària Joan Brossa


El dia 18 de desembre els alumnes de 1er de batxillerat de l’escola Sant Miquel dels Sants de Vic, van fer una ruta literària a la ciutat barcelonina per tal de descobrir els poemes objectuals que es troben repartits per la cuitat, obra de l’artista Joan Brossa.
Aquesta visita va ser organitzada des de l’assignatura de català per tal de poder treballar més endavant l’autor i la seva obra per crear-ne una més tard amb la imaginació dels propis alumnes.
El primer poema que els alumnes van poder contemplar, va ser el poema transitable en tres temps, situat al Velòdrom d’Horta, el qual representava el naixement, el transcurs de la vida amb accidents i pauses i finalment la destrucció que representa la mort. Tal hi com diu el poema, els alumnes es van poder passejar i tirar-se fotografies al mateix poema. Seguidament, l’autobús va conduir als alumnes fins al centre de la ciutat natal de l’autor, Barcelona, on es troben diferents de les seves obres visuals. La primera obra que va ésser visitada al centre, va ser la escola d’arquitectes i aparelladors, edifici on l’autor va construir-hi un llagost gegant i lletres de diversos colors. Seguidament vàrem arribar a les rambles on es troba el poema visual del llibre i més endavant situat en una de les rajoles de les rambles l’antifaç i el rellotge il·lusori que es troba dins del teatre poliorama, i que els alumnes no van poder visitar. La visita va seguir a les lletres gimnastes, situades al carrer Raurich, 6, concretament a la botiga el Ingenio.

Dos alumnes del col·legi davant del poema visual d'en Brossa: "Les lletres Gimnàstes"


Tot seguit els alumnes van arribar fins a l’espai Brossa, edifici coronat amb una gran B en forma d’antifaç i símbol de Brossa. Finalment, la visita va concloure a la plaça de la Catedral on es troba el poema dedicat a la mateixa ciutat anomenat Bàrcino. Els alumnes van tenir una estona lliure, i per acabar, es van dirigir a l’autobús que els conduiria de retorn cap a Vic.


A continuació un vídeo realitzat per dues alumnes de 1r de batxillerat. És una mostra fotogràgica on es mostra el recorregut que els alumnes van seguir per tal de poder veure tots els poemes urbans de Joan Brossa.






Aquesta activitat es va realitzar amb la finalitat de conèixer els diferents poemes urbans de Brossa, per desprès poder elaborar un power point amb una imatge del poema visual acompanyat d'un comentari de text. Tot seguit un exemple del treball realitzat per dues alumnes del centre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario